Dacă îți place mâncarea picantă sau ești amator de senzații tari în materie de bucătărie, sau îți plac amândouă (și mai bine!), atunci aceasta este o provocare pentru tine. Este cunoscut faptul că mâncare indiană este deosebit de picantă, dar felul de mâncare despre care vorbim astăzi a căpătat eticheta de cea mai picantă mâncare indiană pe care o găsești în București!

Ce este Fhall?

Și pe bună dreptate! Fhall (sau Phall, așa cum se mai numește) este un fel de curry sau tocăniță de miel, scăldată în condimente care mai de care mai picante. Ca să înțelegi cât de iute este, imaginează-ți toate condimentele picante pe care le cunoști, puse din belșug alături de o cantitate generoasă de ardei extrem de iute. Se spune că cel mai picant Fhall se găsește la restaurantul cu specific indian Kumar's Agra Palace. Am vrut să ne convingem, așa că l-am încercat.

(http://www.curry-recipes.co.uk/curry/index.php?topic=7724.0)

Am comandat o porție de Fhall și una de orez. Conform meniului, Fhall conține: bucățele de miel cu ceapă, roșii, ardei iute, ghimbir, coriandru, usturoi și condimente picante. În realitate, gusturile îți sunt anihilate de iuțeală și nu simți mare lucru din celelalte arome, decât la primele înghițituri.

Dacă ești obișnuit să mănânci foarte picant în mod constant, atunci s-ar putea să reușești să mănânci cam jumătate de porție. Dacă reușești să termini o porție, atunci ești fie indian, fie ai centura neagră la mâncat picant.

Dacă te tentează să încerci, trebuie să știi că restaurantul Kumar’s Agra Palace este situat pe strada Alexandru Moruzzi Voievod nr. 78, Sector 3 (intersecția cu strada Foisorului), dar poți comanda și acasă. O porție costă 48 de lei. Ar fi bine să ai niște iaurt de băut, ayran sau lapte rece la îndemână, pentru că mai anihilează iuțeala.

Atenție! Alimentele extrem de iuți pot avea efecte adverse asupra fiecărei persoane. Celor mai sensibili, le pot provoca paralizie temporară a simțurilor, ca să nu mai vorbim despre consecințele asupra sistemului digestiv. Dacă vă încumetați, totuși, să gustați, să ne spuneți în comentarii cum vi s-a părut.