Probabil că nu există cineva care să nu fi mâncat măcar o dată în viața lui un ecler. Cel mai banal desert a fost scos din cofetăriile de cartier și ridicat la rang de artă. French Revolution se numește locul în care eclerul este vedeta supremă.

Dacă ai ajuns în București și nu ai mâncat măcar un ecler de la French Revolution, ai ratat cel mai bun desert. O combinație între clasic și modern, între rafinament și simplitate, aceste ecleruri nu au cum să nu-ți placă, oricât de pretențios ai fi.

Cum ajungi în fața vitrinei, vei fi pus în dificultate. E imposibil să alegi ce să guști mai întâi, pentru că sunt mai bine de 16 feluri de arome.

De la banalul ecler cu vanilie și frișcă, dar reinterpretat, pe care toți îl știm din copilărie, până la creme și mousse-uri de inspirație franțuzească.

Mango, fistic, caramel sărat, lămâie și busuioc, ciocolată și ghimbir. Ți-am făcut poftă deja? Gândește-te că mai sunt încă alte 12 arome la fel de îmbietoare.

Cum s-a născut conceptul

Conceptul French Revolution a pornit de o la o idee originală și îndrăzneață și a ajuns să revoluționeze piața cofetăriilor din București.

În spatele conceptului stau trei băieți, doi dintre ei frați, care au renunțat la job-urile din corporații și s-au gândit să reinventeze eclerul. Nu au vrut o altă cofetărie printre zecile care sunt deja în București.

Au vrut un concept care să pună în valoare eclerul, să-l ridice la superlativ. Și au reușit. Au pornit cu un magazin, cel de la Ateneu, iar acum urmează să îl deschidă pe al patrulea.

În fiecare zi, eclerurile sunt pregătite în laboratorul propriu, numai cu ingrediente proaspete. Eclerurile sunt umplute cu cremă de tip creme patisierre și ornate cu glazuri pe măsură.

Eclerurile sunt destul de mari cât să te saturi dintr-unul, dar e greu să te limitezi la o singură aromă. E adevărat că și prețul este mai ridicat decât majoritatea eclerurilor de pe piață: 13 lei pentru un ecler, dar gustul și ingredientele chiar fac diferența.

Dacă vrei să încerci cât mai multe arome, poți alege cutia cu 12 mini-ecleruri (66 de lei), perfectă pentru a te lămuri care e preferatul tău, atunci când ai musafiri sau vrei să oferi cuiva un cadou dulce.

Top 3 arome preferate

E greu să alegi și să te oprești doar la trei, dar după îndelungi degustări, am decis. Câștigătoarele noastre sunt: MANGO, FISTIC și FORET-NOIR (cu vișine, ciocolată neagră, ciocolată cu lapte și frișcă).

Câștigă 3 ecleruri la alegere

Cei de la French Revolution au și o campanie foarte tare desfășurată pe social media. Dacă cumperi un ecler de la ei și îl fotografiezi cât mai original, câștigi alte trei arome la alegere.

Tot ce trebuie să faci este să-ți pui imaginația la treabă și să încarci fotografia pe Instagram, cu hashtag-ul #frenchrevolutioneclairs.

Unde îi găsești?

French Revolution Ateneu - Strada Constantin Esarcu nr.1,

French Revolution Domenii - Strada Gheorghe Stalpeanu nr.10,

French Revolution Floreasca - Strada Banu Antonache nr.51,

Începând din 1 septembrie, French Revolution deschide un nou magazin: French Revolution Victoriei - Bulevardul Aviatorilor nr.8A.