Iubești mâncarea și îți place să încerci tot timpul lucruri noi, gusturi și experiențe culinare inedite. Dar câți bani ai fi dispus să scoți din buzunar pentru un fel de mâncare care îți place?

Există restaurante care duc mâncare la rang de artă și lux, iar prețurile sunt pe măsură. 1000 de dolari pentru o înghețată? Dar 25.000 de dolari pentru un taco? Surprinzător sau nu, există oameni care scot din buzunar aceste sume.

Acestea sunt cele mai scumpe mâncăruri pe care le poți comanda, dacă nu ai altceva de făcut cu banii:

Pizza de 2000 de dolari - Industry Kitchen, New York

Oricât de mare fan pizza ai fi, parcă e cam mult să dai 2000 de dolari pe o singură pizza, nu-i așa?

Ingredientele fac toți banii, pentru că e vorba despre o pizza cu topping de foie gras, trufe franțuzești, caviar și foiță de aur, totul decorat cu flori comestibile.

E nevoie de rezervare cu două zile înainte pentru cei care vor să guste cel mai exclusivist sortiment de pizza din lume.

Burgerul de 777 dolari - Burger Brasserie, Las Vegas

Prețul nu este ales întâmplător, mai ales că vorbim despre orașul cazinourilor. Burgerul e făcut din carne de vită Kobe, homar, prosciuto, ceapă caramelizată, topping de brânză brie, parmezan și oțet balsamic vechi de 100 de ani.

La comanda unui burger primiți o sticlă de Don Perignon Rose, din partea casei.

Înghețata de 1000 de dolari - Serendipity 3, New York

Acest desert este atât de faimos, încât are până și o pagină de Wikipedia dedicată. Cei care vor să o guste trebuie să dea o pre-comandă cu cel puțin 48 de ore înainte.

Conține vanilie din Tahiti și vanilie de Madagascar, este decorată cu foiță de aur de 24 de karate, ciocolată din Venezuela, fructe uscate aduse tocmai de la Paris, migdale, trufe și marțipan.

Vine servită pe un bol de cristal pe care îl poți lua acasă, ca suvenir.

Taco de 25.000 de dolari - Grand Velas Los Cabos Resort, Mexico

Vita Kobe, langustinele, cel mai scump tip de caviar, trufele negre, brânza brie și un sos salsa cu totul special, cu Tequila sunt ingredientele care dau prețul exorbitant pentru un singur taco.

Cronut de 2000 de doalri - Dum Dum Donutterie, London

Cronut este o combinație între croissant și gogoașă, iar acest desert special conține infuzie de șofran, vanilie de Tahiti și ciocolată. Decorul constă din fulgi de aur și este servit alături de șampanie și caviar.