Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Dacă nu ați încercat încă dieta în funcție de grupa sanguină, trebuie să știți câteva lucruri despre acest regim de viață lăudat de mulți. În primul rând, dieta pe baza grupei sanguine este mai degrabă un stil de viață care vă ajută să vă mențineți sănătos și să vă adaptați alimentația la nevoile specifice ale corpului, și mai puțin un regim care vă garantează slăbirea.

Această dietă pornește de la principiul că, în funcție de grupa sanguină, fiecare persoană reacționează diferit la proteinele din alimente. Nutriționiștii au descoperit că alimentele au efecte diferite asupra indivizilor și, în timp ce unora le fac bine, altora aceleași alimente le pot provoca iritații, probleme digestive, stări de oboseală, indigestie și chiar pot agrava anumite boli.

Potrivit medicului Peter J. D'Adamo, 80% dintre oamenii care își adaptează alimentația la grupa de sânge raportează o îmbunătățire a stării de sănătate. Pentru a observa rezultate, spune specialistul, regimul ar trebui să fie ținut câteva luni, pentru a avea efecte asupra organismului.

Grupa de sânge 0

Cei care au grupa 0 se pot identifica cu vânătorii din epoca de piatră, a căror alimentație era bazată pe carne. Dacă aveți această grupă, alimentația voastră ar trebui să fie bogată în proteine și săracă în alimente care au la bază grâul și carbohidrații, în general. Este recomandat să faceți mult sport. Alimentele care vă ajută să slăbiți sunt: carnea roşie, fructele de mare, spanacul, broccoli. Pentru a evita să vă îngrășați, stați departe de fasole, porumb, linte.

Grupa de sânge A

Cei cu grupa de sânge A sunt mai degrabă apropiați de agricultură și sunt sfătuiți să reducă grăsimile din alimentație. Dieta voastră ar trebui să fie bazată pe fructe și legume, și cât mai puțină carne roșie și lactate. Sunt recomandate sporturile ușoare, care nu vă solicită foarte mult. Dacă vreți să slăbiți, este recomandat să consumați legume și uleiuri vegetale, ananas, soia, și să evitați carnea, carbohidrații, fasolea.

Grupa de sânge B

Cei cu grupa B au, în general, un sistem imunitar puternic și o digestie bună. Alimentația voastră ar trebui să conțină din belșug carne roșie, pește, fructe de mare și lactate. Este recomandat să evitați carnea de pui și, dacă vreți să slăbiți, aceste alimente sunt aliatele voastre: ouăle, ficatul, carnea roșie, verdețurile, ceaiul verde. Evitați produsele pe bază de grâu, lintea, porumbul, semințele.

Grupa de sânge AB

Aceste persoane fac parte din civilizațiile mai moderne și sunt o combinație de A și B. Alimentația voastră ar trebui să fie o combinație de stil vegetarian și carnivor-moderat, cu cantități moderate de pește și lactate. Dacă vreți să slăbiți, vă ajută lactatele, fructele de mare, legumele, ananasul. Este bine să evitați carnea roșie și să o consumați în cantități moderate.