Exista unele lucruri pe care nu poti manca oriunde altundeva. Gogosile nu fac parte din aceasta categorie. Sunt un aliment popular, care trece dincolo de granitele tarilor si continentelor. Iata cum arata ele in diferite parti ale lumii.
1. Bomboloni (Italia)
Bomboloni sunt gogosile italienesti. Interiorul lor este umplut cu crema. Te poti bucura de deliciosul desert peste tot, in Italia.
2. Berliner (Germania)
Numite si Bismarcks, gogosile din Germania sunt facute din aluat dulce, cu drojdie, care este prajit si umplut cu marmelada sau gem, apoi pudrate cu zahar.
3. Paczki (Polonia)
Aceste dulciuri delicioase se aseamana cu gogosile nemtesti, numai ca sunt facute cu mai mult unt si oua, care creeaza o textura mai bogata si un gust mai bun.
4. Beignet (Franta)
Pudrate cu zahar, aceste gogosi ti se topesc in gura instantaneu. Spre deosebire de majoritatea celorlalte gogosi, Beignet sunt patrate. Se servesc, in mod traditional cu cafea fierbinte.
5. Jalebi (Asia de Sud)
Sunt inmuiate in sirop de sofran care conserva interiorul suculent oferind in acelasi timp un exterior crocant. Textura delicioasa si gustul dulce face ca acest fel de mancare sa fie destul de popular in randul persoanelor din toate grupele de varsta. Gogosile sunt pregatite peste tot in India si Pakistan, cu variatii mici.
6. Churros (Mexic)
Gogosile mexicane traditionale sunt combinatia perfecta de zahar, scortisoara si aluat prajit. Initial, s-au servit ca la micul dejun, dar sunt consumate acum, si ca desert. In Cuba, churros sunt adesea umplute cu guava.
7. Sufganiyot (Israel)
Servite In mod traditional in timpul Hanukkah, sufganiyot sunt versiunea israeliana de gogosi cu jeleu si diverse umpluturi. Aceste umpluturi includ crema de cappuccino, ciocolata, crema de ou si jeleu. Sa faci acasa sufganiyot poate fi dificil, deoarece este nevoie de multa rabdare. Daca vrei totusi sa incerci, ia in considerare achizitionarea unui termometru pentru a te asigura ca uleiul este la temperatura potrivita.
8. Youtiao (China)
Youtiao este un aluat de paine dulce, prajit. Chinezii, de obicei, inmoaie gogosile in lapte de soia.
9. Balushashi (India)
Asemanatoare cu gogosile americane glazurate (ca aspect si ingrediente), balushahi, cunoscute si sub numele de badusha, sunt un produs de patiserie traditional indian. Sunt imbibate intr-un sirop, astefl ca interiorul este moale.
10. Tulumba sau Lokma (Turcia si Grecia)
Tulumba sunt mici produse de patiserie, de forma ovala, facute din aluat prajit in ulei si apoi inmuiate in sirop parfumat si dulce. Siropul poate fi facut din flori sau chiar din fructe. Lokma sunt diferite, deoarece acestea sunt rotunde, de marimea unei mingii de ping-pong. Sunt imbibate in miere sau sirop gros apoi stropite cu scortisoara, imediat ce sunt scoase din ulei.