Cum să slăbești dacă nu ai chef să ții dietă
  • Înveți să mănânci fără numărat calorii sau cântărit mâncare
  • Rezultate vizibile rapid, încă din primele zile
  • Tehnici de mindfulness pentru a combate mâncatul emoțional
  • Rutine zilnice simple pentru un metabolism accelerat
  • Șansa de a slăbi kg bune până la Paște

Îți place scorțișoara? Avem o veste bună: condimentul tău preferat te poate ajuta să slăbești. Cercetătorii au descoperit că substanța care îi dă aroma specifică stimulează topirea grăsimii.

Pentru studiul care a stabilit legătura între consumul de scorțișoară și pierderea în greutate, specialiștii au analizat celule de la mai multe categorii de oameni. Celulele recoltate au fost tratate cu aldehica cinamică, adică exact substanța care dă gustul scorțișoarei. Ei au observat că genele și enzimele responsabile pentru metabolism au devenit mai active. Celulele au ars energia, în loc să o transforme în depozite de grăsime.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că nu ar trebui să consumăm scorțișoară în orice cantitate și orice combinație. Studiile privind efectul pierderii în greutate sunt încă în faza incipientă și încă nu se cunosc efectele secundare.

Nu este prima dată când specialiștii pun o legătură între scorțișoară și pierderea în greutate. Alte studii efectuate în trecut au relevat faptul că scorțișoara previne apariția diabetului și îmbunătățește capacitatea de asimilare a informațiilor.

Până când vor fi finalizate studiile, vă puteți bucura în continuare de scorțișoară, mai ales în sezonul rece. În vin fiert, în plăcintă, prăjituri, turtă dulce sau biscuiți.