(P) Vrei să rămâi în formă? Uite ce trebuie să mănânci și ce exerciții să faci pe timp de iarnă!

Sezonul rece nu ar trebui să sperie pe nimeni, menținerea unei vieți active și a unei alimentații corecte este foarte importantă pentru a contribui la sănătatea corpului, deci ce ne dorim să cunoaștem pentru a învinge provocările iernii?

Știi cum să ai grijă de corpul tău?

Este momentul tău, a venit perioada în care e timpul să-ți creezi trupul perfect pentru primăvară. Alimentația este un factor cheie în acest subiect, nimeni nu te va ține în formă mai mult decât câteva vitamine, minerale sau legume de sezon consumate periodic. Totuși, să nu uităm nici de legumele care abia așteaptă să fie mâncate, precum varza sau morcovii, niște alimente bogate în nutrienți care îți vor ridica sistemul imunitar înapoi la luptă.

În caz că-ți dorești să pierzi din grăsime și să crești în masa musculară, proteinele slabe sunt soluția perfectă. Consumă carne, cum ar fi cea de pui, curcan sau pește pentru a te asigura că atingi pragul necesar de aminoacizi. Totuși, și grăsimile sănătoase îți vor face viața mai roz, nu-ți fie frică să consumi niște ulei de măsline, nuci, semințe sau avocado, sunt niște grăsimi care contribuie la sănătatea inimii și nu-ți vor permite să-ți pierzi din energie nici la sfârșitul zilei.

Acum că mâncarea nu mai este o problemă, să nu neglijezi lichidele! Chiar dacă este sezonul rece al anului, consumă apă în mod regulat pentru a-ți menține organismul cât mai hidratat.

Dar nu în ultimul rând, fii mereu în mișcare, sună un prieten, luați-vă echipamentul de schi sau patinaj și nu mai pierdeți timpul degeaba. Nu ai nici un fel de echipament? Nici o problemă, poți găsi nenumărate modele chiar aici: https://sportano.ro/.

Știai că nu poți trece peste iarnă fără puțin sport?

Pe timpul sezonului rece, există mai multe modalități prin care poți rămâne în formă, iar cea mai simplă ar fi antrenamentul acasă. Această modalitate este ușor de practicat și foarte eficientă, deoarece îți folosești doar greutatea corpului, practicând genuflexiuni, flotări, sărituri sau chiar abdomene.

Pleacă la piscină, înotul este o activitate fizică pe care trebuie să o practici, îți folosește aproape tot corpul, îmbunătățindu-ți rezistența cardiovasculară. Fă Yoga sau chiar doar stretching, îți va menține flexibilitatea și nu vei mai avea dureri la aplecare. Practică activități în aer liber, pleacă la schi și distrează-te. O recomandare foarte bună pentru acest sport ar fi schiurile Fischer, deoarece nu te vor dezamăgi niciodată și îți vor oferi o experiență de neuitat. Le poți găsi și aici: https://sportano.ro/schi/schiuri/schiuri-fischer. O altă alternativă ar fi schiurile Salomon, foarte sigure și compacte. Acest model le puteți găsi aici: https://sportano.ro/schiuri-salomon.

Este chiar foarte ușor, nu-i așa?

Iarna poate veni alături de foarte multe provocări, însă alimentația corectă și niște exerciții fizice periodice sunt tot de ce ai nevoie. Continuă cu dieta pe care ți-ai pus-o în plan și investește în tine. Sănătatea ta merită puțin efort, adoptă obiceiuri pe care nu le vei regreta niciodată și bucură-te de o viață mai frumoasă făcând mișcare în fiecare zi.