Un desert fara zahar si deci, fara sentimentul de vina.

Batoane De Capsuni, Fara Zahar
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 135g curmale, inmuiate in 80 ml de apa calda timp de 10 minute
  • 150g faina de migdale
  • 45g de nuca de cocos deshidratata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 25g cacao
  • 1 lingura ulei de nuca de cocos
  • 40g sparturi de boabe de cacao
  • fulgi de nuca de cocos, pentru a servi
  • Cheesecake de vanilie:
  • 300g caju crud, inmuiat in apa timp de 3 ore, scurs
  • 1 banana, tocat
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 125 ml sirop de artar
  • 2 linguri ulei de nuca de cocos
  • Cheesecake cu capsuni:
  • 300g caju crud, inmuiat in apa timp de 3 ore, scurs
  • 500g capsuni, taiate pe jumatate
  • 1 banane, tocata
  • 60ml sirop de artar
  • 60ml suc de lamaie
  • 2 linguri ulei de nuca de cocos

Mod de preparare

1. Se unge o forma de tort si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe partile laterale.

2. Se maruntesc curmalele, inclusiv cu lichidul in care au fost inmuiate intr-un chopper, pana la omogenizare. Se adauga faina de migdale, nuca de cocos, scortisoara, cacao si ulei de cocos, apoi se amesteca din nou pana cand toate ingredientele se combina.

3. Se pune nuca de cocos deshidratata pe baza tavii, apoi se adauga amestecul de curmale si se apasa intr-un strat compact. Se congeleaza timp de 20 de minute.

4. Pentru cheesecake de vanilie, se amesteca toate ingredientele intr-un miver cu 60 ml de apa rece, timp de 4 minute sau pana la omogenizare. Se toarna peste baza, apoi se intoarce la congelator timp de 2 ore pentru a seta.

5. Pentru cheesecake de capsuni, se amesteca toate ingredientele intr-un mixer timp de 4 minute sau pana la omogenizare (poate fi necesar sa adaugati 1-2 linguri de apa rece, in cazul in care amestecul este prea gros). Se toarna peste stratul de vanilie, apoi se pune la congelator timp de 3 ore.

6. Se scoate din congelator cu 30 de minute inainte de servire. Se feliaza folosind un cutit fierbinte, apoi se decoreaza cu fulgi de nuca de cocos.