Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie.
Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 1 pui de dimensiuni mici
- 1/2 cană orez
- sare
- piper boabe
- 2 ouă
- 2 lămâi
- 1 ceapă
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare
Puneți carnea de pui spălată, împreună cu ceapa întreagă, sare și boabe de piper într-o oală. Acoperiți cu apă și puneți la fiert. Când se formează spumă, îndepărtați-o cu o spumieră și dați focul mic. Lăsați să fiarbă în jur de o oră, sau până când carnea de pui este fragedă.Când carnea de pui este fiartă, o scoateți din supă pe un tocător și o tăiați fâșii. Strecurați supa din oală, pentru a scăpa de boabele de piper și de alte impurități. Puneți supa limpede din nou pe foc și adăugați orezul. Lăsați să fiarbă 8-9 minute, astfel încât orezul să fie al dente.
Separat, bateți ouăle într-un castron și adăugați treptat zeama de la o lămâie. Puneți câte un polonic din supa fierbinte peste ouă și amestecați. Astfel veți aduce ouăle la aceeași temperatură cu supa și nu se vor coagula atunci când le puneți în oală.
Turnați amestecul în oală și amestecați bine. Mai lăsați la foc mic 3-5 minute, cât să se îngroașe puțin, dar să nu dea în clocot.
Serviți supa cu felii de lămâie proaspete și pătrunjel tocat.
Poftă bună!