Descoperă cum să pregătești o delicioasă supă cu tăiței udon și carne de vită, un clasic al bucătăriei japoneze. Rețetă autentică, simplă și plină de savoare.

Supă udon cu carne de vită

Supa de tăiței udon și carne de vită este o mâncare populară în bucătăria japoneză, apreciată pentru textura sa bogată și pentru gustul său reconfortant, fiind perfectă pentru zilele reci sau când ai nevoie de ceva sățios.

Principalele ingrediente sunt tăițeii udon, care sunt groși și moi, și carnea de vită, care este de obicei tăiată în fâșii subțiri și gătită până devine fragedă. Alte ingrediente pot include ceapă verde, dashi (supă japoneză de bază), sos de soia, mirin (un fel de vin de orez dulce), și zahăr. Dacă nu ai dashi, care este un ingredient cheie în multe feluri de mâncare japoneze, poți folosi un bulion de legume sau de pui ca bază pentru supa ta. Acesta nu va avea aceeași complexitate de aromă ca dashi, dar va adăuga totuși un gust bogat mâncării.

Prepararea începe prin fierberea tăițeilor udon conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, carnea de vită se prăjește ușor într-o tigaie până devine fragedă. Se adaugă apoi ceapa verde și se continuă prăjirea pentru câteva minute. Separat, se pregătește un bulion din dashi, sos de soia, mirin și zahăr, peste care se adaugă carnea prăjită și ceapa verde. Amestecul se fierbe la foc mic până când aroma devine intensă.

Se servește fierbinte, punându-se tăițeii într-un bol și turnându-se deasupra amestecul de carne și bulion. Se poate orna cu ceapă verde tocată și, uneori, cu un ou crud pe deasupra, care se va găti ușor în supa fierbinte.

Există multe variante ale acestui fel de mâncare, unele incluzând legume precum morcovi sau ciuperci. Uneori, carnea de vită poate fi înlocuită cu pui, porc sau chiar fructe de mare, în funcție de preferințe.

Rețeta de supă udon cu carne de vită

Preparare 5 minute
Gătire 15 minute
Timp total 20 minute

Ingrediente

(pentru 2 porții)

  • 250 grame tăieței udon
  • 4-5 fire ceapă verde, tocată fin

Pentru carnea de vită:

  • 250 grame carne de vită, tăiată foarte subțire
  • 2 linguri ghimbir, tăiat julienne fin
  • 2 linguri supă dashi (sau supa de pui sau de legume)
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 lingurițe sake pentru gătit, japonez (poți să-l excluzi dacă nu ai)
  • 2 linguri mirin
  • 2 lingurițe zahăr

Supă:

  • 600 ml supă dashi (sau supa de pui sau de legume)
  • 2 linguri sos de soia light (sau sos de soia normal)
  • 4 lingurițe mirin
  • Un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Fierbe tăiețeii udon conform instrucțiunilor de pe pachet până când sunt al-dente. Clătește-i în apă rece până când se răcesc complet, apoi scurge-i.

Prepară supa: Adaugă toate ingredientele pentru supă într-o cratiță și adu-le la fierbere.

Carnea de vită:

Pune toate ingredientele pentru carnea de vită, cu excepția cărnii, într-o tigaie și adu-le la fierbere la foc mediu.

Adaugă carnea în tigaie, desfăcând fiecare felie de carne. Gătește până când rămâne o cantitate mică de lichid în fundul tigăii

Oprește focul și lasă până când este necesar.

Servirea:

Adaugă apă într-o cratiță și dă-o în clocot, apoi blașează tăiețeii udon pentru a-i încălzi. Scurge-i bine și transferă-i într-un bol de servire.

Toarnă supa fierbinte peste tăieței.

Adaugă carnea de vită peste tăieței și presară ceapa verde tocată peste carne. Servește imediat.