Dintre toate ciorbele și supele, cele de legume, cremă, sunt cel mai ușor de făcut și cele mai versatile. Le puteți face din orice legume vă plac, pornind de la aceeași rețetă de bază. 

Astăzi vă propunem o supă cremă de dovlecei, rapidă, delicioasă și ușoară, perfectă pentru vară. Se face ușor și este nemaipomenită pentru un prânz în familie. Este și pe placul copiilor și este un preparat la îndemână, pentru că dovleceii se găsesc peste tot în această perioadă. 

Supă cremă de dovlecei cu parmezan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline sau unt
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1 kg dovlecei
  • sare
  • piper
  • 750 ml supă de legume sau de pui
  • 250 ml lapte
  • smântână și parmezan pentru servit

Mod de preparare

Puneți uleiul sau untul la încins într-o oală pe foc. Adăugați ceapa și usturoiul tocate mărunt. Căliți timp de 3-4 minute, după care adăugați dovleceii tăiați cubulețe și supa de legume sau de pui.

Lăsați să fiarbă 15-20 de minute sau până când dovlecelul s-a înmuiat. Asezonați cu sare și piper după gust și opriți focul. Când supa s-a răcit puțin, o puteți pasa în blender. Adăugați laptele călduț și amestecați bine. Mai puneți sare și piper, dacă mai este nevoie.

Serviți cu smântână și parmezan proaspăt ras.

Poftă bună!