Un desert clasic, improspatat cu capsuni aromate.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 2 foi de foietaj
- 90g zahar pudra
- 2 lingurite suc de lamaie
- 500g capsuni, taiate pe jumatate
- 200g fragi (optional)
- flori salbatice comestibile (optional)
- Creme Patissiere:
- 225 ml lapte
- 1 pastaie de vanilie
- 300ml smantana
- 5 galbenusuri de ou
- 75g zahar pudra
- 25g crema de vanilie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pun foile una peste alta, apoi cu ajutorul unui facalet, se intind usor. Se pun intr-o tava captusita cu hartie de copt si se inteapa peste tot cu o furculita. Se acopera cu o alta foaie de hartie de copt si se o alta tava deasupra. Se da la cuptor timp de 20-25 de minute pana se rumeneste. Se indeparteaza tava si hartia de copt si se pudreaza cu 30g zahar pudra. Se creste temperatura la cuptor la 200C. Se pune foietajul, din nou, la cuptor si se coace timp de inca 5-10 minute pana se caramelizeaza. Se raceste usor, apoi se taie marginile.2. Pentru creme Patissiere, se amesteca laptele, vanilia, si 150ml smantana intr-o cratita la foc mic mediu si se incalzeste bine, fara sa dea in fiert. Se bat galbenusurile de ou, zahar pudra si crema de vanilie intr-un castron termorezistent pana se omogenizeaza. Se adauga amestecul de lapte peste cel de ou, batand cu telul pentru a combina. Se scoate pastaia de vanilie si se pune compozitia la foc mediu. Se fierbe timp de 6-8 minute, pana se ingroasa, amestecand constant cu telul. Se strecoara intr-un recipient. Se raceste usor. Se acopera cu folie de plastic. Se lasa sa se raceasca timp de 2-3 ore.
3. Pentru a face glazura, se amesteca sucul de lamaie si restul de 60g zahar pudra intr-un castron pana se ingroasa usor.
4. Se bate restul de 150ml de smantana pana devine usor rigida. Se bate crema Patissiere pana se omogenizeaza, si se adauga peste smantana.
5. Se intinde crema Patissiere peste aluat si se decoreaza cu capsuni, fragi si flori comestibile. Se stropeste cu glazura si se pudreaza cu zahar.