Daca iti place ciocolata cu menta, atunci vei iubi si acest desert, mai ales ca este foarte simplu de preparat.
Timp total 3 ore și 25 minute
Ingrediente
- 130g faina
- 1/2 lingurita sare
- 1 cana de zahar
- 1 ou
- 1/4 cana de unt, topit
- 2 linguri de apa
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 oua mari, batute
- 470g sirop de ciocolata
- Pentru stratul de menta:
- 2 cani de zahar pudra
- 1/4 cana de unt, topit
- 2 linguri de lapte
- 1/2 lingurita esenta de menta
- 2 picaturi de colorant alimentar verde
- Glazura:
- 3/4 cana fulgi de ciocolata demidulce
- 3 linguri de unt
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 170C.2. Pentru a prepara blatul, se combina faina si sare; se amesteca cu un tel. Se adauga zahar, ou, 1/4 cana unt topit, 2 linguri de apa, vanilie si sirop de ciocolata intr-un bol mediu; se amesteca pana la omogenizare. Se adauga amestecul de faina la amestecul de ciocolata si se bate pana la omogenizare. Se toarna aluatul intr-o tava pulverizata cu spray de gatit. Se coace timp de 23 de minute sau pana cand o scobitoare inserata in centru iese aproape curata. Se lasa sa se raceasca complet.
3. Pentru a prepara stratul de menta, se combina zaharul pudra, 1/4 cana unt topit si urmatoare de 3 ingrediente intr-un bol mediu; se bate cu un mixer pana la omogenizare. Se adauga peste blatul racit, netezing cu ajutorul unui cutit.
4. Pentru a prepara glazura, se combina fulgii de ciocolata si 3 linguri de unt intr-un castron sii se topesc in cuptorul cu microunde. Se lasa sa se raceasca 2 minute. Se intinde amestecul de ciocolata uniform peste partea de sus. Se acopera si se pastreaza la frigider pana la servire.