Daca iti place ciocolata cu menta, atunci vei iubi si acest desert, mai ales ca este foarte simplu de preparat.

Batoane Cu Ciocolata Si Menta
Timp total 3 ore și 25 minute

Ingrediente

  • 130g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 cana de zahar
  • 1 ou
  • 1/4 cana de unt, topit
  • 2 linguri de apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 oua mari, batute
  • 470g sirop de ciocolata
  • Pentru stratul de menta:
  • 2 cani de zahar pudra
  • 1/4 cana de unt, topit
  • 2 linguri de lapte
  • 1/2 lingurita esenta de menta
  • 2 picaturi de colorant alimentar verde
  • Glazura:
  • 3/4 cana fulgi de ciocolata demidulce
  • 3 linguri de unt

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 170C.

2. Pentru a prepara blatul, se combina faina si sare; se amesteca cu un tel. Se adauga zahar, ou, 1/4 cana unt topit, 2 linguri de apa, vanilie si sirop de ciocolata intr-un bol mediu; se amesteca pana la omogenizare. Se adauga amestecul de faina la amestecul de ciocolata si se bate pana la omogenizare. Se toarna aluatul intr-o tava pulverizata cu spray de gatit. Se coace timp de 23 de minute sau pana cand o scobitoare inserata in centru iese aproape curata. Se lasa sa se raceasca complet.

3. Pentru a prepara stratul de menta, se combina zaharul pudra, 1/4 cana unt topit si urmatoare de 3 ingrediente intr-un bol mediu; se bate cu un mixer pana la omogenizare. Se adauga peste blatul racit, netezing cu ajutorul unui cutit.

4. Pentru a prepara glazura, se combina fulgii de ciocolata si 3 linguri de unt intr-un castron sii se topesc in cuptorul cu microunde. Se lasa sa se raceasca 2 minute. Se intinde amestecul de ciocolata uniform peste partea de sus. Se acopera si se pastreaza la frigider pana la servire.