Timp total 15 minute
Ingrediente
- 1 1/4 cani faina
- 1/2 cana zahar pudra
- 1/4 cana de cacao
- 180g unt
- 200g frunze de menta, tocate
- 1/2 cana apa clocotita
- 1 cana zahar pudra
- 1/3 cana smantana
- 100g ciocolata neagra
- 50g unt
- 1 lingura smantana, extra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se cerne faina, zaharul si cacao intr-un bol. Se adauga untul si se amesteca bine pana se combina. Se transfera in tava si se apasa ferm. Se da la cuptor timp de 15 minute. Se raceste in tava.2. Se combina menta si apa intr-o cratita. Se amesteca la foc mediu, pana cand se amesteca complet. Se adauga zahar pudra si smantana. Se amesteca pana se combina. Se toarna amestecul peste baza si se transfera la frigider pentru a se raci.
3. Se topeste ciocolata, untul si smantana impreuna intr-o cratita, la foc mic, pana se omogenizeaza. Se intinde peste umplutura de menta. Se raceste timp de 10 minute pana se intareste. Se taie in patrate.