Marul si caramelul din aceasta prajitura se imbina perfect, asa ca va fi un desert foarte apreciat.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 100g de mere deshidratate, feliate fin
- 450g sos de caramel
- 200g ciocolata neteda, topita
- Pentru baza de biscuiti:
- 110g unt, moale
- 40g de zahar
- 175g faina
- 10g malai
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava 17 cm x 27 cm x 4 cm. Pentru a face baza de biscuiti, se bat crema de unt si zaharul pana capata o consistenta palida si cremoasa. Se adauga faina si malaiul si, folosind mainile, se incorporeaza intr-un aluat. Se preseaza pe baza tavii si se coace timp de 20 de minute sau pana cand capata o culoare aurie. Se lasa deoparte sa se raceasca.2. Se adauga merele peste baza, se toarna sosul de caramel deasupra si se niveleaza. Se raceste timp de 1 ora.
3. Se pune ciocolata topita peste caramel si mere, apoi se netezeste. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de aproximativ 2 ore. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.