Marul si caramelul din aceasta prajitura se imbina perfect, asa ca va fi un desert foarte apreciat.

Batoane Cu Toffee Si Mere
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 100g de mere deshidratate, feliate fin
  • 450g sos de caramel
  • 200g ciocolata neteda, topita
  • Pentru baza de biscuiti:
  • 110g unt, moale
  • 40g de zahar
  • 175g faina
  • 10g malai

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava 17 cm x 27 cm x 4 cm. Pentru a face baza de biscuiti, se bat crema de unt si zaharul pana capata o consistenta palida si cremoasa. Se adauga faina si malaiul si, folosind mainile, se incorporeaza intr-un aluat. Se preseaza pe baza tavii si se coace timp de 20 de minute sau pana cand capata o culoare aurie. Se lasa deoparte sa se raceasca.

2. Se adauga merele peste baza, se toarna sosul de caramel deasupra si se niveleaza. Se raceste timp de 1 ora.

3. Se pune ciocolata topita peste caramel si mere, apoi se netezeste. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de aproximativ 2 ore. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.