Aceasta tarta de mere cu caramel lipicios este fix pe gustul copiilor, asa ca asteapta-te la entuziasm si complimente.

Tarta Toffee De Mere, Fara Coacere
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1/2 lamaie - sucul
  • 8 mere, decojite si taiate in felii
  • 100g unt
  • 175g de zahar
  • 4 lingurite smantana
  • Pentru baza de biscuiti:
  • 50g unt
  • 12 biscuiti digestivi

Mod de preparare

1. Se pune sucul de lamaie intr-un castron mare. Se adauga merele, pentru a preveni oxidarea.

2. Se pun 100 g de unt intr-o tigaie, la foc mic. Se adauga zaharul si smantana si se gatesc cateva minute, amestecand, pana cand zaharul se dizolva. Se adauga merele si sucul de lamaie in cratita si se gatesc timp de 15 minute, amestecand din cand in cand, pana cand merele sunt moi, rumenite si sunt acoperite cu caramel. Se pun deoparte.

3. Pentru a face baza de biscuiti, se pune untul intr-o tava si se incalzeste sa se topeasca. Se pun biscuitii intr-o punga de plastic si se bat cu o lingura de lemn pentru a-i zdrobi, apoi se pun intr-un castron. Se toarna untul topit si se amesteca pentru a se combina. Se pune deasupra merelor din tava, apasand cu o lingura de lemn.Se lasa sa se intareasca timp de aproximativ 10 minute. Se serveste cu smantana.