Timp total 2 ore și 35 minute
Ingrediente
- 1 cana migdale
- 1 cana unt
- 1 cana zahar
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1/4 lingurita sare
- 1 1/2 cana fulgi de ciocolata
- 1/3 cana de nuci pecan, tocate
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt.2. Se pun migdalele intr-un strat uniform pe foaia de copt. Se pun in cuptor si se coc pana cand se prajesc, aproximativ 10 minute. Se pun deoparte.
3. Intr-o cratita medie, se combina untul, vanilie, zahar si sare, la foc mediu. Se fierb, amestecand constant, pana cand untul se topeste si amestecul este de culoare maro, aproximativ 10-15 minute.
3. Se raspandeste imediat amestecul de caramel fierbinte uniform peste migdale. Se presara cu fulgi de ciocolata. Dupa 1-2 minute, se netezesc chips-urile de ciocolata intr-un strat uniform pana la omogenizare. Se presara cu nuci pecan.
4. Se lasa sa se raceasca complet, aproximativ 2 ore. Se sparge in bucati si se serveste.