Un desert adorat de copii, iar tu poti sa stai fara grija, ca nu contine zahar.
Timp total 3 ore și 10 minute
Ingrediente
- 1/2 cana seminte de floarea-soarelui
- 1/2 cana seminte de dovleac
- 2 linguri de seminte de susan
- 1 1/2 cani fulgi de ovaz
- 1 cana fructe uscate, tocate
- 1/2 cana fulgi de ciocolata neagra
- 60g margarina
- 1/2 cana miere
- 1 mar rosu mediu, cojit, razuit grosolan
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se unge o tava cu hartie de copt.2. Se combina seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan, ovaz, fructe uscate si fulgi de ciocolata intr-un castron mare.
3. Se pun margarina si mierea intr-o cratita la foc mic. Se lasa pe foc, amestecand ocazional, timp de 3-4 minute sau pana se topeste. Se mai lasa cateva minute sau pana cand se ingroasa usor.
4. Se adauga amestecul de miere si merele la amestecul de seminte. Se amesteca. Se pune compozitia in tava pregatita. Cu dosul unei linguri, se uniformizeaza. Se da la cuptor timp de 25-30 de minute sau pana cand este aurie. Se raceste in tava. Se lasa la frigider timp de 2 ore. Se taie in batoane. Se serveste.