Dacă aveți chef de o gustare dulce și sănătoasă, aceste batoane de cereale făcute acasă sunt varianta ideală. Conțin o cantitate mică de zahăr, pe care o puteți omite complet dacă vreți să le faceți în varianta de dietă. Sunt perfecte ca gustare, atunci când vă e poftă de ceva dulce, dar la fel de potrivite sunt și pentru copii.

Pot fi preparate și păstrate mai multe zile, le puteți lua în geantă când sunteți pe fugă și nu aveți ce mânca. Sunt sățioase și hrănitoare, pline de fibre, datorită cerealelor, și de vitamine și antioxidanți, datorită fructelor confiate. 

Batoane de cereale cu fructe
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 230 g fulgi de ovăz
  • 80 g migdale crude
  • 100 g miere
  • 50 g unt
  • 50 g zahăr brun
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 70 g fructe uscate (merișoare, stafide, afine)
  • 60 g fulgi de ciocolată
  • un praf de sare

Mod de preparare

Tocați mărunt migdalele și fructele uscate. Amestecați migdalele cu cerealele și trageți-le la tigaie câteva minute, cât să devină crocante.

Amestecați untul cu zahărul, vanilia, un praf de sare și puneți pe foc până când zahărul s-a topit. Opriți focul și adăugați mierea.

Turnați amestecul peste fulgii de ovăz și migdale și amestecați bine. Lăsați câteva minute să se răcească, apoi puneți fructele uscate și o treime din fulgii de ciocolată.

Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie sau folie de aluminiu. Nivelați și presați bine, adăugați restul de fulgi de ciocolată deasupra și dați la frigider pentru câteva ore.

Când compoziția s-a legat, o puteți tăia în batoane de dimensiune potrivită.

Poftă bună!