Aceste batoane fara coacere, facute cu ciocolata si nuci, sunt gustarea perfecta.

Batoane De Ciocolata Cu Nuci
Timp total 2 ore

Ingrediente

  • 250g biscuiti cu cafea si lapte, zdrobiti
  • 45g nuca de cocos deshidratata
  • 1 cana nuci, plus 24 de jumatati pentru a decora
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri de sirop auriu
  • 240g ciocolata neagra
  • 125g unt
  • 1 ou

Mod de preparare

1. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

2. Se maruntesc biscuitii, nuca de cocos, nucile si cacao intr-un mixer pana se formeaza firimituri grosiere. Se transfera intr-un castron. Se topeste siropul auriu, 120g ciocolata si 2 linguri de unt intr-o tigaie la foc mic. Se adauga peste amestecul de biscuiti, alaturi de ou, se amesteca bine, apoi se preseaza pe baza tavii. Se lasa sa se raceasca.

3. Se topeste restul de ciocolata si untul intr-o tigaie mica la foc mic pana se omogenizeaza, apoi se toarna in tava. Se taie cu un cutit pentru a forma 24 de patrate. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se serveste.