Aceasta reteta cu branza Grana Padano si este o alternativa pentru biscuitii italienesti.
Timp total 35 minute
Ingrediente
- 100g faina
- 75g zahar
- 1/4 lingurita praf de copt
- 1 ou, batut
- extract de vanilie
- 1 lingurita de rozmarin proaspat tocat
- 25g Grana Padano, rasa
- 25g fistic
- 50g alune fara coaja
Mod de preparare
1. Se incazeste cuptorul la 200C. Se pun faina, zaharul si praful de copt intr-un castron mare. Se face o adancitura in centru si se adauga ou, vanilie, rozmarin, branza Grana Padano si nuci pentru a face un aluat moale.2. Se face o forma usor ovala si lunga si se coace pe o foaie de copt timp de 20-25 de minute, pana capata o culoare aurie. Se lasa deoparte sa se raceasca usor.
3. Cu un cutit zimtat, se taie in diagonala, in felii groase de 1 cm. Se aseaza pe foaia de copt, cu teietura in sus si se baga din nou la cuptor timp de 5-8 minute, pana cand sunt crocanti si aurii. Se lasa sa se raceasca, apoi se servesc.