Branzeturile si merele se potrivesc de minune, iar aceste tarte de mere si grana padano nu fac exceptie.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 375g foietaj
- 2 lingurite de lapte
- 1 lingura de zahar
- 2 mere rosii
- 2 lingurite de miere
- 2 linguri Grana Padano, rase
- 250g mascarpone
- 2 linguri de zahar pudra
- esenta de vanilie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se taie foietajul pe jumatate pe lungime, apoi se taie fiecare bucata in 4 dreptunghiuri de dimensiune uniforma. Se pun pe o tava captusita cu hartie de copt. Se perie cu lapte si se presara cu zahar.2. Se curata merele si se taie in felii subtire. Se pun pe dreptunghiurile de foietaj, apoi se presara cu miere si se imprastie cu branza. Se coace timp de 15-20 de minute in cuptor, pana cand capata o culoare aurie si se umfla.
3. Se amesteca mascarpona cu zaharul pudra si esenta de vaniliesi se serveste crema impreuna cu tartele.