Este un tort foarte simplu, dar care va uimi pe toata lumea.

Tort Little Black Dress
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 500g ciocolata neagra
  • 125g unt
  • 6 oua, separate
  • 90g zahar pudra
  • 150ml smantana lichida
  • 2 linguri de rom sau coniac
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita bitartrat de potasiu
  • Pentru ganache:
  • 450g ciocolata neagra
  • 175g unt
  • 600ml smantana
  • 90g glucoza lichida

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de tort si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se pun ciocolata si untul intr-un bol, asezat peste o oala de apa ce fierbe usor (nu lasa vasul sa atinga apa). Se amesteca pana cand compozitia este neteda si omogena, apoi se scoate vasul de pe foc si se pune deoparte sa se raceasca usor. Se pun galbenusurile de ou si zahar intr-un mixer electric si bat pana se ingroasa. Se adauga smantana, rom, vanilie si amestecul de ciocolata, dupa ce s-a racit.

3. Se bat albusurile cu bitartrat de potasiu intr-un vas curat, uscat, pana cand se formeaza varfuri moi. Se incorporeaza albusurile in amestecul de ciocolata cu o lingura de metal, incercand sa se pastreze cat mai mult aer in amestec. Se intinde in tava pregatita si se coace timp de 25 de minute sau pana cand un bat introdus in centru iese cu cateva firimituri umede. Se lasa sa se raceasca.

4. Intre timp, pentru ganache, se pun ciocolata si untul intr-un bol, asezat peste o oala de apa fierbinte (nu se lasa vasul sa atinga apa), amestecand pana la omogenizare. Se ia de pe foc. Se pune smantana si glucoza intr-o tigaie separat, se incalzeste pana aproape sa dea in fiert. Se toarna peste amestecul de ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca timp de 30 de minute sau pana se ingroasa.

5. Se scoate tortul din tava si se raspandeste ganache peste. Se feliaza si se serveste.