Gata in numai o ora, acest tort poate deveni preferatul familiei tale.
Timp total 1 oră
Ingrediente
- 1 3/4 cesti de faina
- 2 cani de zahar
- 3/4 cana cacao
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingurita de sare
- 2 oua
- 1 cana cafea tare
- 1 cana zer
- 1/2 ceasca ulei vegetal
- 1 lingurita extract de vanilie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se ung doua tavi de tort si se tapeteaza cu faina.2. Intr-un bol, se combina faina, zahar, cacao, bicarbonat de sodiu, praf de copt si sare. Se face o adancitura in centru.
3. Se adauga ouale, cafeaua, zerul, uleiul si vanilia. Se amesteca timp de 2 minute la viteza medie. Aluatul va fi subtire. Se toarna in tavile pregatite.
4. Se coc la 175C timp de 30-40 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Se raceste timp de 10 minute, apoi se scoate din tavi si se lasa sa se raceasca. Se umple cu crema preferata.