Daca ai fost vreodata in Grecia, atunci, cu siguranta, ai gustat blinele de tomate. Se fac pe multe dintre insule, dar acestea provin din Santorini.

Blinele Santorini Cu Iaurt
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 400g rosii
  • 1 1/2 linguri menta maruntita
  • 1 lingurita oregano
  • 90g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • ulei de masline
  • 250g iaurt grecesc
  • 1 lingura marar maruntit
  • lamaie - felii

Mod de preparare

1. Se taie rosiile pe jumatate, in lungime, se scot semintele, apoi se taie pulpa in cubulete. Se amesteca rosiile cu menta, oregano, faina, praful de copt si sarea intr-un bol mediu cu 80 ml de apa si se amesteca pana cand se formeaza un aluat gros.

2. Se incalzeste ulei de masline intr-un wok, la foc mediu. Cu ajutorul unei linguri, unsa putin cu ulei, se ia din aluat si se prajesc timp de 30-40 de secunde pe fiecare parte, pana cand devin aurii si crocante. Se scurg pe prosop de hartie.

3. Se combina iaurtul si mararul intr-un bol mic si se serveste cu blinelele fierbinti si felii de lamaie.