Branza cheddar afumata, cartofi si ceapa verde intr-o reteta simpla, dar savuroasa.

Blinele cu cheddar si ceapa verde
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 800g cartofi
  • 150g cheddar afumat
  • unt
  • 2 lingurite mustar
  • 1 legatura ceapa verde
  • faina
  • ulei de masline

Mod de preparare

1. Se curata cartofii si se taie in bucatele. Se pun intr-o cratita cu apa cu sare si se dau in fiert. Se fierb timp de 15 minute sau pana cand sunt foarte moi, apoi se scur si se se pun in cratita.

2. Se rade branza cheddar peste cartofi, cu putin unt si 2 lingurite de mustar, apoi se trece compozitia printr-o sita de metal, impingand cu spatele unei linguri. Se asezoneaza. Se taie marunt ceapa verde si se adauga peste cartofi. Cand se raceste putin, se formeaza blinelele si se trec prin faina.

3. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se prajesc blinelele timp de 5 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt aurii si crocante, desi moi in interior. Se servesc cu salata verde.