Bomboanele Ferrero Rocher sunt unele dintre cele mai fine și mai bune bomboane de ciocolată. Dacă vă place combinația de ciocolată cu alune, atunci trebuie să încercați acest desert deosebit acasă. 

Ferrero Rocher se pot face acasă, cu câteva ingrediente la îndemână și cu un robot de bucătărie. Un desert simplu, dar de efect, de care copiii vor fi încântați și cu care vă veți impresiona musafirii deopotrivă. 

Bomboane Ferrero Rocher făcute acasă
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 1 foaie de napolitană
  • 400 g alune de pădure
  • 60 g cacao
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 150 g miere
  • 180 g ciocolată

Mod de preparare

Puneți 200 g de alune de pădure prăjite într-un robot de bucătărie și mărunțiți-le. Adăugați cacaoa, foaia de napolitană ruptă în bucăți, vanilia și mierea și mixați până când obțineți o pastă lipicioasă.

Lucrați repede cu pasta, pentru că se va întări. Modelați cu mâna bile de ciocolată de dimensiuni egale și puneți o alună întreagă în mijloc. Lăsați bomboanele în frigider pentru cel puțin o oră.

Topiți ciocolata și, după ce s-a răcit puțin, treceți fiecare bomboană prin ciocolată și lăsați să se scurgă excesul.

Mărunțiți și restul de alune în robot și tăvăliți fiecare bomboană prin alune. Puneți pe o hârtie de copt și lăsați la frigider câteva ore înainte de a le servi.

Bomboanele Ferrero Rocher pot fi păstrate la rece pentru câteva zile.

Poftă bună!