Descoperă cum să le prepari rapid și ușor cornete Ferrero Rocher, un desert de lux, perfect pentru ocazii speciale.

Cornete Ferrero Rocher. Un desert rafinat, pentru ocazii speciale

Dacă ești în căutarea unui desert care să iasă din comun, dar care să fie și ușor de făcut, atunci trebuie să încerci aceste cornete Ferrero Rocher. E o rețetă simplă, dar rezultatul e wow! Te gândești la Ferrero Rocher și ți se face poftă, nu? Ei bine, acum îți poți face acasă ceva asemănător, care e și distractiv de preparat.

Folosești aluat de foietaj, ciocolată neagră, alune de pădure, ricotta, nutella, și desigur, câteva praline Ferrero Rocher. O să te joci puțin cu aluatul, îl rulezi pe forme de con, îl bagi la cuptor și apoi te distrezi îmbibându-le în ciocolată topită și alune. La final, le umpli cu un amestec cremos de ricotta și Nutella, plus bucățele de Ferrero Rocher.

E genul de rețetă perfectă pentru când ai musafiri sau vrei să faci un cadou dulce cuiva drag. Sau, de ce nu, când ai chef de ceva dulce și special pentru tine și familia ta.

Ferrero Rocher nu e doar o bomboană pe care o savurezi așa cum e, ci poate fi și un ingredient genial pentru un tort delicios. Îți imaginezi un tort cu ciocolată, cu straturi bogate, cremoase, și cu bucăți de Ferrero Rocher în el? Sună super, nu? Așa că, dacă te simți aventuros în bucătărie, un tort cu Ferrero Rocher ar putea fi următoarea ta rețetă delicoasă!

Rețeta de cornete Ferrero Rocher

Ingrediente

  • 4 foi de aluat foietaj
  • 220 de grame de zahăr
  • 150 de grame de ciocolată neagră (tăiată)
  • 150 de grame de alune de pădure prăjite (decojite și tocate mărunt)
  • 500 de grame de ricotta (bine scursă)
  • 300 de mililitri de cremă de ciocolată Nutella 
  • 3/4 linguriță de extract de vanilie
  • 150 de grame de zahăr pudră
  • 10 praline Ferrero Rocher (tocate mărunt)
  • Zahăr pudră (pentru presărat)

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180de grade Celsius. Tapetează două tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt și unge formele de conuri cu puțin ulei. Pune zahărul într-un vas puțin adânc.

Taie foile de aluat foietaj în fâșii de câte doi centimetri grosime. Înfășoară fiecare fâșie de aluat pe câte o formă, având grijă să suprapui puțin aluatul, astfel încât să nu lași spații libere. La final, apasă cu degetul ca să sigilezi fâșia de aluat răsucită pe con.

Apoi, rulează ușor cornetele din foietaj în vasul cu zahăr și așază-le în tava de cuptor, lăsând puțin loc între cornete, pentru că aluatul se va umfla pe măsură ce se va găti.

Dă cornetele la cuptor pentru 20 de minute sau până când se umflă și devin aurii. Lasă-le să se răcească timp de 5 minute, după care, folosind un prosop de bucătărie ca să nu-ți arzi mâinile, scoate cornetele de pe forme și lasă-le deoparte ca să se răcească de tot. Poți să le faci din timp și să le păstrezi într-un recipient sigilat timp de până la o săptămână.

Ca să faci umplutura, topește ciocolata într-un bol termorezistent deasupra unei cratițe cu apă clocotită sau în reprize de câte 20 de secunde, în cuptorul cu microunde, amestecând între ele, până când se topește.

Pune alunele tocate într-un castron puțin adânc. Scufundă vârfurile cornetelor în ciocolata topită, apoi în alune, astfel încât alunele să se lipească de margine. Așază-le pe un grătar de sârmă pentru a se întări.

Într-un castron încăpător, amestecă ricotta, Nutella și vanilia și amestecă până când se omogenizează bine. Adaugă zahărul pudră și pralinele Ferrero Rocher tocate. Dă-le la frigider.

În cele din urmă, cu puțin timp înainte de a le servi, pune umplutura în cornete și pudrează-le cu zahăr pudră.