Brânza feta este delicioasă atât simplă, cât și inclusă în rețete. Dar astăzi vă propunem un alt fel de a păstra și savura brânza feta, titpic grecesc. Cubulețe de brânză marinate în ulei de măsline și mirodenii. Sună bine, nu-i așa?

Brânza feta marinată va căpăta o aromă subtilă de ierburi aromatice și un gust ușor iute. Poate fi folosită la aperitive, salate, savurată ca atare sau în combinație cu alte brânzeturi. În plus, brânza feta marinată se păstrează mai bine și pentru o perioadă mai îndelungată. 

Brânză feta marinată în stil grecesc
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 500 g brânză feta
  • 2 ardei iuți
  • tarhon
  • rozmarin
  • busuioc
  • fulgi de chilli
  • ulei de măsline
  • felii de lămâie

Mod de preparare

Tăiați brânza feta cubulețe potrivite. Spălați ardeii iuți și tăiați-i bucăți. Dacă folosiți ardei mici, îi puteți lăsa întregi. Puneți în borcan în funcție de cât de iute este ardeiul și cât de picantă vreți să fie brânza.

Așezați cubulețele de brânză în borcan. Puneți ierburile aromatice, ardei iute, chilli, 2-3 felii de lămâie și umpleți borcanul cu ulei de măsline.

Păstrați brânza feta marinată la frigider.