Bruschete cu somon afumat, avocado și brânza feta, pentru un mic dejun sofisticat sau un aperitiv elegant pentru cină. Sunt perfecte cu un pahar de vin alb sau cu o șampanie!

Bruschete cu somon afumat, avocado și brânza feta

Rețeta de mai jos este pe cât de simplă, deoarece se realizează în doar câteva minute, pe atât de savuroasă, fiind socotită chiar o gustare de lux.

Mai mult, este o combinație între bruschete cu somon afumat și o rețetă delicioasă de pâine prăjită cu avocado.

Pentru aceste bruschete aveți nevoie de piure de avocado, brânză feta, lămâie, totul acoperit cu felii subțiri de somon afumat delicios.

Va fi cu certitudine modul în care vă veți impresiona invitații, persoanele dragi care vă vor păși pragul și cu care veți sta de vorbă la un pahar de vin.

Totodată, este un aperitiv ușor sau o gustare simplă pentru dumneavoastră atunci când aveți chef să vă răsfățați.

Ce tip de pâine este ideal pentru bruschete?

Puteți folosi orice fel de pâine pentru a face bruschetele cu somon afumat, avocado și brânză feta. Bagheta franțuzească, tăiată pe lung, merge foarte bine, la fel și focaccia sau pâinea ciabatta.

Puteți cumpăra chiar și pâine feliată „bruschetta” preambalată, dar nu vă preocupați, pentru că puteți folosi orice fel de pâine prăjită doriți sau aveți la îndemână.

Cum se fac bruschetele cu somon afumat, avocado și brânza feta

  1. Faceți piureul de avocado. Adăugați bucăți de feta și amestecați.
  2. Prăjiți ușor pâinea. Puneți brânza feta și avocado deasupra.
  3. Acoperiți cu felii subțiri de somon afumat, bucăți din frunze de salată și felii de lămâie pentru ornat.

Cum să le mâncați

Aceaste bruschete cu somon ar trebui făcute și servite imediat, chiar atunci când au un gust proaspăt și arată frumos.

Pot fi servite ca:

  • un aperitiv elegant, dar simplu, la cină
  • o tartină simplă pentru un bufet suedez (mini bruschetele sunt ideale pentru asta)
  • un prânz ușor și sănătos atunci când aveți chef să vă răsfățați

Variante de rețetă

Nu sunteți mare fan al somonului afumat? Această rețetă poate fi făcută la fel de bine și cu prosciutto, chorizo ​​prăjit în tigaie sau orice fel de șuncă sau bacon deasupra.

Puteți chiar sări peste topping-ul de pește/carne și să vă faceți bruschetele cu avocado. Ba chiar puteți adăuga câteva roșii uscate în amestec.

Iată câteva idei de alimente cu care puteți înlocui somonul de deasupra:

  • ouă ochiuri
  • nuci amestecate (fistic, alune sau nuci de macadamia zdrobite, toate sunt delicioase)
  • roșii cherry tocate, busuioc și un strop de oțet balsamic
  • bacon

Rețeta de bruschete cu somon afumat, avocado și brânza feta

Preparare 10 minute
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 1 avocado, copt
  • 40 de grame de brânză feta
  • 1 lămâie
  • piper negru după gust
  • 4 felii de pâine (orice pâine plată, de exemplu ciabatta, focaccia, bruschettini, chiar baghetă în stil franțuzesc)
  • 70 de grame de somon afumat (felii subțiri)
  • câteva frunze proaspete de salată 

Mod de preparare

Tăiați 2 rondele subțiri dintr-o jumătate de lămâie. Apoi, tăiați-le din nou pe fiecare în jumătate și puneți-le deoparte.

Într-un vas mediu, pasați avocado. După aceea, se sfărâmă brânza feta și se adaugă și niște piper negru proaspăt măcinat. Ulterior, adăugați puțin suc de lămâie, după gust.

Prăjiți pâinea într-un prăjitor de pâine. Apoi acoperiți cu amestecul de avocado-feta și o felie de somon (îndoiți puțin peștele dacă este necesar).

Ornați fiecare bruschetă cu câteva frunze de salată. Răsuciți ușor fiecare felie de lămâie și adăugați-o deasupra. Serviți imediat!

Tips & Tricks

Puteți înlocui cu ușurință somonul cu prosciutto crudo sau cu bacon crocant.
Atenție!

Amestecul de feta și avocado nu se păstrează bine nici măcar la frigider, așa că faceți doar atât cât aveți nevoie pentru a mânca imediat.