Un desert sanatos, usor, care te va incalzi in noptile reci de iarna.

Briose Cu Mere Si Curmale Si Sos De Caramel
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 135g curmale confiate, fara samburi
  • 250ml apa
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 60ml ulei de nuca de cocos
  • 1/3 cana zahar de nuca de cocos
  • 240g faina
  • 2 oua
  • 1 mar, ras grosolan
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3/4 lingurita malai
  • 80ml lapte degresat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • fulgi de sare de mare

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se ung sase forme de briose. Se pun curmalele in apa, intr-o cratita si fierb la foc mediu, amestecand, timp de 2 minute. Se ia de pe foc. Se adauga bicarbonat de sodiu. Se pun deoparte timp de 10 minute sa se raceasca.

2. Intre timp, folosind un mixer, se bate uleiul de nuca de cocos si 2 linguri de zahar, pana cand devine palid si cremos. Se adauga 1 lingurita de faina si 1 ou. Se bat pana se combina. Se repeta cu 1 lingura de faina si 1 ou. Se adauga mere si jumatate din restul de faina. Se adauga praful de copt, scortisoara, amestecu de curmale si restul de faina. Se amesteca bine.

3. Se imparte compozitia in forme. Se dau la cuptor timp de 20-25 de minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se racesc timp de 10 minute.

4. Intre timp, se pun malaiul si restul de zahar in cratita. Se adauga lapte, vanilie si sare. Se aduce la un foc mic, amestecand constant. Se lasa pe foc pana cand amestecul se fierbe si se ingroasa.

5. Se raceste sosul timp de 2 minute. Se toarna peste briose.