Cheesecake Cu Susan Si Curmale
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 300g crema de branza
  • 200g iaurt grecesc
  • 2 linguri malai
  • 4 oua, usor batute
  • 200g zahar pudra
  • 2 linguri de tahini
  • 6 smochine, injumatatite
  • 100g miere
  • 50g fistic, prajit, tocat
  • Blat de susan:
  • 60g zahar pudra
  • 60g unt
  • 75g seminte de susan
  • 2 linguri malai
  • 2 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 ou, usor batut
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Compot de curmale:
  • 100g curmale, fara samburi
  • 50g fistic, prajite, macinat fin

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava si se tapeteaza cu hartie de copt, inclusiv pe partile laterale.

2. Pentru blat, se bate de zaharul si untul intr-un bol pana se ingroasa si devine palid. Se adauga restul de ingrediente cu 1/4 lingurita de sare, pentru a forma un aluat. Se preseaza pe baza tavii cu dosul unei linguri, apoi se coace timp de 10-12 minute. Se raceste usor.

3. Intre timp, pentru compotul de curmale, se pun curmalele intr-un castron si se acopera cu apa calda. Se lasa deoparte timp de 15 minute sa se inmoaie. Se scurg, oprind apa in care au fost inmuiate, si cu un mixer, se macina, adaugand 1 lingurita de apa pentru a face un piure. Se adauga fisticul, apoi se toarna peste baza de susan.

4. Pentru a face umplutura, se amesteca crema de branza intr-un mixer timp de 30 de secunde pana se omogenizeaza. Se adauga iaurt, faina de porumb, oua, zahar si tahini, si se amesteca sa se combine. Se toarna. Se coace, pe raftul de jos a cuptorului, timp de 40 de minute. Se pun smochinele pe o tava de copt si se adauga la cuptor pentru ultimele 10 de minute. Se lasa sa se raceasca.

5. Se aranjeaza smochinele peste cheesecake, se stropesc cu miere, si se presara cu fistic. Se serveste rece sau la temperatura camerei.