Brioșele, sau muffins, sunt un desert foarte gustos, rapid și ușor de făcut, atunci când aveți poftă de ceva dulce sau vreți să pregătiți prăjituri rapide pentru musafiri. 

Rețeta originală de brioșe este una foarte simplă și, pornind de la ea, puteți improviza și adăuga ce alte ingrediente vă plac, cum ar fi cacao, vanilie sau fulgi de cocos. Astăzi vă prezentăm cea mai simplă rețetă originală de brioșe, pe care le puteți prepara în mai puțin de o oră. 

Brioșe - rețeta originală
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 125 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 400 g făină
  • 1 praf de sare
  • 100 g fulgi de ciocolată sau fructe uscate

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți două tăvi pentru muffins, cu suporturi de hârtie în ele.

Bateți ouăle cu mixerul într-un bol. Adăugați uleiul treptat și laptele și mixați până când se omogenizează. Apoi, puneți zahărul și continuați să mixați până când compoziția capătă un aspect cremos.

Puneți făina, câte o lingură, și un praf de sare. Încorporați făina cu ajutorul unui tel sau unei spatule. Amestecați și fulgii de ciocolată sau fructele uscate în compoziție.

Turnați compoziția în forme, fără să le umpleți până sus. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute sau până când brioșele sunt rumenite. Lăsați brioșele să se răcească complet înainte de a îndepărta hârtia.

Poftă bună!