Aceste brioșe cu banane și iaurt grecesc sunt foarte pufoase, ușor umede și delicioase. Sunt făcute cu iaurt grecesc pentru un plus de proteine și acoperite cu migdale crocante.

Brioșe cu banane și iaurt

Brioșele cu banane și iaurt fac ca un micul dejun sau gustarea să fie ușor de realizat și mai mult, vor deveni preferatele dumneavoastră. Și cel mai important, sunt atât de pufoase încât copiii le vor adora. Vă puteți răsfăța cu aceste brioșe fără să vă simțiți prea vinovați, deoarece sunt mai bogate în proteine decât brioșele obișnuite.

Brioșele sunt întotdeauna o idee bună de făcut și de avut la îndemână în bucătărie în orice moment. Le puteți savura ca mic dejun, gustare sau desert.

Ingredientele necesare pentru preparerea brioșelor cu banane și iaurt

  • Banane: bananele coapte cu pete negre sunt ideale pentru această rețetă.
  • Iaurt grecesc: adaugă umiditate și face aceste brioșe pufoase.
  • Ouă: leagă toate ingredientele.
  • Extract de vanilie: adaugă aromă acestor brioșe și face ca vanilia să iasă în evidență.
  • Miere + zahăr brun: adaugă mai multă dulceață.
  • Unt: dă acestor brioșe gustul „în stilul de patiserie”. De asemenea, face aceste brioșe super ușoare.
  • Scorțișoară: adaugă o aromă caldă.
  • Făină: dacă vreți să faceți aceste brioșe mai sănătoase, folosiți în schimb făină integrală de grâu.
  • Bicarbonat de sodiu: va face aceste brioșe să crească și să se umfle până la partea de sus a formei de brioșe.
  • Migdale: se pot folosi si nuci pecan tocate, nuci sau alune.

Alte ingrediente de adăugat la brioșele cu banane:

  • Puteți adăuga 80 de grame de fulgi de ciocolată dacă doriți. Puteți folosi din cei cu lapte sau făcuți din ciocolată neagră.
  • Adăugați 60 de grame de unt de arahide sau orice unt de nuci dacă doriți să aveți și mai multe proteine și dacă vă place o aromă de nuci.
  • Dacă doriți, puneți și 50 de grame de stafide, merișoare uscate, cireșe sau afine confiate.

Brioșele cu banane și iaurt grecesc sunt:

  • Perfecte pentru o gustare după școală pentru copii sau pentru a le adăuga în ghiozdan ca desert de prânz.
  • O modalitate excelentă de a folosi toate bananele coapte rămase. Cu cât acestea sunt mai coapte, cu atât mai dulci vor fi brioșele.
  • Atât de ușor de făcut. Nu sunt necesare dispozitive speciale de amestecare sau mixere în această rețetă, doar câteva boluri!
  • Îndeajuns de simple pentru a vă bucura de ele în orice moment al zilei.

Rețeta de brioșe cu banane și iaurt

Preparare 10 minute
Gătire 20 minute
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 3 banane coapte 
  • 140 de grame de iaurt grecesc
  • 1 ou mare întreg
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 85 de grame de miere
  • 100 de grame de zahăr brun
  • 2 linguri de unt topit
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 180 grame de făină
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 25 de grame de migdale tocate; și în plus pentru a presăra blatul brioșelor (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un castron mare, zdrobiți bananele până când devin groase cu un tel. Adăugați iaurt, ou, extract de vanilie, miere, zahăr brun și unt. Se amestecă până când totul este combinat.

Într-un castron separat, amestecați scorțișoara, făina, bicarbonatul de sodiu și migdalele mărunțite până se omogenizează. Se toarnă aluatul cu banane și se amestecă până când toate ingredientele sunt combinate. Aluatul va fi ușor și pufos. Va avea consistența aluatului de prăjitură și va mirosi a ceva dulce!

Tapetați o formă de 12 brioșe cu hârtie specială sau ungeți forma pentru brioșe. Puneți aluatul cu lingura. Aceste brioșe vor crește puțin, dar nu vă feriți să umpleți cupa până la vârf. Nu se vor ridica prea mult!

Presărați un praf de migdale tocate, scorțișoară și zahăr brun pe fiecare brioșă.

Coaceți timp de 20-25 de minute sau până când brioșele devin maro-auriu, adică sunt bine rumenite.

Odată ce brioșele s-au răcit, scoateți-le din tava pentru brioșe și… poftă bună!

Cum să faceți brioșe cu banane necoapte

Dacă doriți să faceți aceste brioșe cu banane mai tari, schimbați făina universală cu făină integrală de grâu, omiteți zahărul brun, adăugați o lingură de semințe de chia și semințe de in pentru un plus de fibre.

Deoarece sunt făcute cu iaurt grecesc, au mai multe proteine decât brioșele obișnuite. În plus, iaurtul le face pufoase și umede.

Cum păstrați brioșele pentru a nu se usca

Pentru a păstra brioșele rămase, puneți-le într-un recipient ermetic, într-un vas sau pe un platou și acoperiți-le cu folie de plastic. Trebuie ținute pe o zonă rece (pe blatul din bucătărie este perfect). Vor rezista până la 5 zile, dar bineînțeles că atunci când sunt proaspete sunt delicioase.

Dacă doriți să congelați brioșele, răciți-le complet înainte de a le împacheta. Puneți-le rapid la congelator timp de 30 de minute. După ce sunt înghețate, puneți-le într-o pungă de congelator până când le veți savura. Vor rezista până la 3 luni în congelator.

Brioșele pot fi dezghețate complet la temperatura camerei. Sau le puteți pune în cuptorul cu microunde sau în cuptor până se încălzesc.

Calorii și valori nutriționale

O brioșă cu banane și iaurt are 188 calorii.

  • Calorii

    188kcal

  • Proteine

    3g

  • Carbohidrați

    32g

  • Zaharuri

    17g

  • Fibre

    2g

  • Grăsimi

    4g

  • Grăsimi saturate

    2g

  • Colesterol

    20mg

  • Sodiu

    126mg

  • Potasiu

    168mg

  • Calciu

    20mg

  • Fier

    1mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.