Un desert rafinat, dar usor de preparat.
Timp total 55 minute
Ingrediente
- 225g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 125g unt
- 220g zahar pudra
- 2 oua
- 185ml lapte
- nuci pecan prajite tocate si smantana, pentru a servi
- Sirop de caramel:
- 50g unt
- 250g zahar brun
- 250ml sirop de artar
- 1 baton de vanilie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se ung 6 dariole de 200ml.2. Pentru siropul de caramel, se pune untul, zaharul brun si siropul de artar intr-o cratita mica, la foc mediu, amestecand pana cand zaharul se dizolva. Se adauga vanilie si 250 ml de apa calda, si se da in fiert. Se fierbe timp de 3-4 minute, pana cand se reduce usor. Se scoate batonul de vanilie. Se pune 1 lingura de sirop de caramel in fiecare matrita, apoi se lasa sa se raceasca timp de 10 minute.
3. Intre timp, se cern faina, praful de copt si 1/2 lingurita de sare intr-un castron. Se lasa deoparte. Intr-un castron separat, se bate untul si zaharul pudra, folosind un mixer pana se ingroasa si devine palid. Se adauga ouale, pe rand, avand grija sa se bata bine. Treptat, se adauga amestecul de faina, apoi se se adauga putin lapte. Se repeta acest proces pana cand se adauga tot amestecul de faina si laptele si se amesteca bine pana se formeaza un aluat neted.
4. Se imparte aluatul in mod egal intre matrite, apoi se pun pe o tava de copt si se coc timp de 25 de minute sau pana cand devin aurii si un bat inserat in centrul uneia iese curat. Se raceste in matrite, timp de 5 minute, inainte de a fi rasturnate pe platouri.
5. Se servesc budincile calde, acoperite cu smantana, nuci pecan si sirop de artar si caramel.