Ce faci când ai câteva croissante care s-au uscat și pe care nu le mai poți mânca? În niciun caz nu le arunci, ci le transformi într-un desert delicios: o budincă de croissante cu sos caramel.

Acesta este unul dintre cele mai rapide și gustoase deserturi pe care le puteți face cu puțin efort și cu ingrediente puține și la îndemână. La final, puteți adăuga câteva lingurițe de Nutella deasupra, dacă vreți să fie și mai dulce. 

Budincă de croissante cu sos caramel
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2-3 croissante
  • 100 g zahăr
  • 2 lingurițe apă
  • 125 ml smântână lichidă
  • 125 ml lapte
  • 1 linguriță esență de rom
  • 2 ouă

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă pentru budincă. Rupeți cornurile cu mâna, în bucăți potrivite și așezați-le în tavă.

Puneți zahărul și apa într-un vas pe foc. Lăsați să se caramelizeze, 4-5 minute, până când începe să fiarbă. Opriți focul și turnați smântâna lichidă, amestecând cu un tel. Adăugați laptele și esența și apoi ouăle bătute, după ce amestecul s-a răcit puțin.

Turnați totul peste croissante și lăsați să stea așa 10 minute. Croissantele se vor înmuia și se vor îmbiba cu siropul și vor deveni fragede.

Dați la cuptor pentru 20 de minute. După ce este gata, lăsați să se răcească puțin, după care savurați.