Cu un sos de caramel cald, aceste briose pufoase sunt o idee de desert delicios.
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- 100g ciocolata cu caramel
- 2 cani faina
- 1 lingura praf de copt
- 1/2 cana de zahar brun
- 1 cana lapte
- 1 ou, usor batut
- 80g unt, topit
- Pentru sos de caramel:
- 100g unt
- 2/3 cana de zahar brun
- 300ml smantana
Mod de preparare
1. Se pune ciocolata in congelator timp de 1 ora. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se ung 12 forme de briose. Se cerne faina si praful de copt intr-un castron mare. Se adauga zaharul si se amesteca pentru a combina. Se face un gol in centru.2. Se combina lapte, oua si unt intr-o cana si se toarna in amestecul de faina. Cu ajutorul unei linguri de metal mare, se amesteca pana se combina. Se taie ciocolata congelata si se adauga bucatile in aluat. Se umplu formele trei sferturi cu aluat.
3. Se coc briosele timp de 20 minute sau pana cand o scobitoare introdus in centru iese curata. Se lasa sa se raceasca briosele timp de 1 minut. Se transfera din forme.
4. Pentru a face sosul de caramel, se pun untul si zaharul intr-o cratita la foc mediu. Se lasa pe foc, amestecand timp de 3 minute sau pana cand zaharul se dizolva. Se ia de pe foc si se adauga smantana. Se pune cratita din nou pe foc. Se lasa timp de 3 minute sau pana cand sosul este incalzit (nu se fierbe).