Chiar dacă nu ești neapărat fan dulciuri, deserturile pe bază de lămâie nu au cum să nu îți placă. Sunt acrișoare și răcoritoare, întotdeauna bine-venite, mai ales dacă nu ai poftă de ceva foarte dulce.

Budinca de lămâie este un desert foarte fresh, aromat și simplu de făcut, fără să vă solicite foarte mult timp și efort. Se prepară la cald, în câteva minute și singurul test de răbdare este să așteptați să se răcească pentru a o savura. 

Budincă de lămâie
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 1/3 cană amidon
  • un praf de sare
  • 1 cană zeamă de lămâie
  • 1 cană zahăr + încă 2 lingurițe
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • 3 1/2 căni lapte
  • 1 cană frișcă lichidă

Mod de preparare

Puneți gălbenușurile, o cană de zahăr, amidonul, sarea, coaja de lămâie și 1/2 cană lapte într-o oală și amestecați până când se omogenizează și nu mai sunt cocoloașe.

Încorporați treptat și restul de lapte și puneți vasul pe foc, la foc mediu. Amestecați încontinuu, până când crema s-a îngroșat puțin. Dați la o parte de pe foc și încorporați zeama de lămâie.

Lăsați să se răcească, după care turnați budinca în recipiente mai mici. Acoperiți cu folie de plastic și dați la frigider pentru cel puțin două ore înainte de a servi.

Pentru a servi, bateți frișca cu 2 lingurițe de zahăr, până când capătă volum. Puneți puțină frișcă deasupra budincii și savurați împreună.

Poftă bună!