Budinca De Lamaie La Cuptor
Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 115g unt
  • 170g zahar pudra
  • 4 oua
  • 3 lamai - sucul si coaja
  • 40g faina
  • 300ml lapte

Mod de preparare

1. Cu ajutorul unui mixer electric, se bate untul cu zaharul timp de aproximativ 5 minute. Se adauga galbenusurile de ou, unul cate unul, apoi coaja de lamaie, pana cand se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca pana la omogenizare. Se incalzeste cuptorul la 190 grade.

2. Se adauga foarte incet zeama de lamaie, apoi laptele si se bate in continuare timp de inca 30 de secunde.

3. Intre timp, se bat albusurile pana se intaresc si se tin. Se adauga la aluat, amestecand usor cu o lingura.

4. Se toarna cu atentie amestecul intr-un vas termorezistent, uns. Pune vasul intr-o tava adanca in care se toarna apa clocotita pana ajunge la o inaltime de 2cm. Se baga la cuptor si se coace timp de 40-45 minute, pana devine aurie. Se lasa sa se raceasca putin inainte de servire.