Adauga sherry peste panettone inainte de a turna crema, pentru un plus de dulceata aromata.

Budinca Panettone
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 1 lingura unt
  • 500g panettone, taiat in felii
  • 75g fructe uscate, cum ar fi stafide si afine
  • 2 oua, plus 6 galbenusuri
  • 500ml lapte
  • 375ml smantana
  • 2 linguri de esenta de vanilie
  • 55g zahar pudra

Mod de preparare

1. Se unge un vas termorezistent. Se pune un strat de felii de panettone in vas, se presara cu niste fructe uscate si se acopera cu un alt strat de panettone. Se continua pana cand feliile de panetone si fructele sunt consumate.

2. Se pun ouale, galbenusurile, laptele, smantana, vanilia si zaharul intr-un castron si se amesteca pana se combina. Se toarna peste panettone si se lasa timp de 30 de minute. La fiecare 10 minute, se preseaza feliile pentru a absorbi lichidul. Se presara cu zahar.

3. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se coace budinca in cuptor timp de 40-45 de minute sau pana cand capata o culoare maro auriu. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute inainte de servire. Se serveste cu smantana.