Aceasta prajitura cu vanilie este... pur si simplu vanilie, daca stii la ce ne referim. Bucura-te de ea cu niste fructe de padure proaspete.
Timp total 1 oră și 5 minute
Ingrediente
- 250g unt
- 250g faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita de sare fina
- 225g zahar pudra
- 1 baton de vanilie
- 4 oua
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de bundt cake, cu unt din abundenta.2. Se cern faina, praful de copt si sarea intr-un castron mare.
3. Intr-un un alt castron, folosind un un mixer, se bat smantana, untul, zaharul si semintele de vanilie pana cand compozitia capata o culoare palida. Se adauga oule, pe raand, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Cu ajutorul unei linguri de metal, se adauga amestecul de faina, amestecand usor, cu grija.
4. Se pune amestecul in tava, netezind in partea de sus, apoi se coace timp de 35-40 de minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat.
5. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 15 minute, apoi se rastoarna pe un platou si se lasa sa se raceasca complet.
6. Se cerne zahar pudra peste prajitura, se taie in felii si se serveste cu smantana si fructe de padure.