Perfect langa cafea, acest bundt cake este un amestec decadent de ciocolata si Baileys cu combinatie perfecta intre dulce si sarat.

Bundt Cake Cu Ciocolata, Baileys Si Caramel
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

  • 2 linguri de unt
  • 100g ciocolata neagra
  • 50g cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200ml smantana
  • 300g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare
  • 200g unt
  • 400g zahar pudra
  • 3 oua
  • Pentru crema de Baileys:
  • 200g unt
  • 250ml smantana
  • 350g zahar brun
  • 2 linguri Baileys Original Irish Cream
  • 1 lingurita fulgi de sare de mare

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Folosind 2 linguri de unt, se unge o tava de bundt cake si se tapeteaza cu hartie de copt.

2. Se topeste ciocolata intr-un bol de sticla asezat peste o oala cu apa, pusa pe foc. Se ia de pe foc si se adauga cacao, vanilie, smantana si 75ml apa calda si se amesteca pana la omogenizare.

3. In un alt castron se amesteca faina, praful de copt, bicarbonat de sodiu si sare.

4. Cu un mixer electric se bate untul cu zaharul pana camd compozitia devine neteda. Se adauga ouale, pe rand, apoi se bate timp de 3 minute pana se ingroasa. Se adauga amestecul de smantana cu ciocolata, apoi cel de faina. Se amesteca din nou si apoi se pune compozitia in tava de bundt cake. Se da la cuptor pentru 45-50 minute sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute. Se rastoarna pe un platou si se lasa sa se raceasca complet.

5. Pentru a face crema de Baileys, se pun toate ingredientele intr-o cratita mare si pun pe foc aproximativ 5 minute.

6. Se serveste prajitura, cu crema turnata in partea de deasupra.