N-ai cum sa-ti dai seama cat de buna este o prajitura de morcovi pana cand n-o incerci.
Timp total 1 oră și 5 minute
Ingrediente
- unt
- 325g faina
- 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite de scortisoara
- 1/2 lingurita cuisoare
- 1/4 lingurita ienibahar
- 80g de nuca de cocos deshidratata
- 100g nuci, tocate
- 280ml ulei de floarea-soarelui
- 300g zahar brun
- 4 oua
- 300g morcovi, rasi
- Pentru glazura de crema de branza:
- 60g zahar pudra
- 120g crema de branza
- 1 lingura de miere
- 1 lamaie - sucul
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se unge o tava de bundt cake, cu unt din abundenta, folosind mainile.2. Se cern faina, bicarbonat de sodiu, praf de copt, scortisoara, cuisoare si ienibahar intr-un castron mare. Se adauga nuca de cocos si nucile si se pune deoparte.
3. Se pune uleiul si zaharul intr-un alt castron mare si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga ouale, pe rand, batand cu telul dupa fiecare adaugare, apoi se adauga morcovul ras. Se adauga amestecul de faina folosind o lingura de metal si se amesteca. Se toarna aluatul in tava unsa si se coace timp de 45 de minute, sau pana cand un bat introdus in centru iese curat. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 15 minute, apoi se rastoarna pe un platou si se lasa sa se raceasca complet.
4. Pentru a face glazura, se cerne zaharul pudra intr-un bol mediu, apoi se adauga crema de branza, mierea si sucul de lamaie. Se bate pana la omogenizare, adaugand un mai mult suc de lamaie, daca glazura este prea groasa. Aceasta trebuie sa aiba o consistenta destul de groasa. Se toarna peste bundt cake, apoi se taie felii si se serveste.