Acesti burgeri vegetarieni contin sfecla, linte, chilli si ghimbir. Sunt sanatosi si sunt gata in numai 30 de minute.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 325g sfecla
- 250g linte (conserva)
- 2 catei de usturoi
- 1 chilli
- 1 buc ghimbir (aprox. 5cm)
- 6 fire menta proaspata
- 1 ou
- 1/2 lingura de curry
- 2-3 linguri de faina
- ulei
- Pentru servire:
- 60g feta maruntita
- 4 chifle
- frunze de salata
- lamaie
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Se curata sfecla rosie, se rade si se stoarce bine.2. Se pun intr-un bol sfecla rosie si lintea. Se adauga usturoi, ardei iute, ghimbir si menta, tocata marunt. Se sparge un ou. Se adauga pudra de curry, sare si piper si 1-2 linguri de faina (doar cat sa lege compozitia).
3. Se incalzeste ulei intr-o tigaie. Se imparte amestecul de sfecla rosie in 4 si ruleaza, cu ajutorul mainilor, sub forma de burgeri. Se trec prin faina, pe ambele parti. Cand uleiul este foarte fierbinte, se prajesc burgerii timp de 2-3 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii.
4. Dupa ce se prajesc putin, se pun burgerii intr -o tava si se coc timp de 5-6 minute. Se servesc pe chifle cu unt, cu frunze de salata, acoperiti cu feta si cu cateva felii de lamaie langa.