Burgerii nu sunt cea mai sanatoasa mancare, insa, din cand in cand, poti avea cate o abatere. Opteaza pentru un preparat delicios, facut in casa, pentru a te simti cat mai putin vinovat.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 1-2 linguri de ulei de masline
- 1/2 ceapa rosie, taiata fin
- 250g carne tocata de miel
- menta proaspata, maruntita fin
- 1 lingura mix condimente marocane (contine coriandru, ghimbir, chimen si piper negru)
- 2 chifle
- 75g sfecla fiarta , feliata
- 200g tzatziki
- rucola
Mod de preparare
1. Se pune 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se caleste usor ceapa timp de 5 minute. Se lasa sa se raceasca.2. Intr-un castron, se amesteca impreuna carnea de miel, menta, amestecul de condimente marocane, ceapa racita si se asezoneaza. Se formeaza 2 burgeri si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute.
3. Se incalzeste uleiul ramas intr-o tigaie neacoperita, la foc mediu si se gatesc usor burgerii timp de 4-5 minute pe fiecare parte pana cand sunt gatiti.
4. Se taie chiflele pe jumatate, pe orizontala, se pune un burger pe fiecare, apoi se acopera cu cateva felii de sfecla rosie si o lingura de tzatziki. Se serveste cu menta suplimentara si cateva frunze de rucola.