Cine a spus ca burgerii nu pot fi sanatosi? Iata unii bogati in proteine si omega-3.
Timp total 40 minute
Ingrediente
- 3 felii de paine, fara coaja
- 1/2 cana frunze de patrunjel
- 310g conserva de porumb, scursa
- 425g conserva de ton in ulei, scursa
- 1 ou, batut
- 60g branza Cheddar, rasa
- ulei de floarea-soarelui
- chifle
- maioneza
- Salata de patrunjel cu masline
- 120g masline verzi, fara samburi
- 1 cana frunze de patrunjel
- 1 ceapa rosie, taiata in felii subtiri
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare
1. Se pune painea intr-un blender si se amesteca pana cand se faramiteaza. Se adauga patrunjel si jumatate din porumb, apoi se amesteca, din nou, pana se omogenizeaza.2. Se pune amestecul intr-un bol, alaturi de ton, ou, branza, restul de porumb, sare si piper negru proaspat macinat. Se amesteca bine, apoi se formeaza 4 perisoare. Se lasa sa se raceasca timp de 10 minute, in timp ce face salata.
3. Pentru salata, se combina masline verzi, patrunjel si ceapa intr-un bol mic. Se adauga sucul de lamaie si ulei de masline, se condimenteaza cu sare de mare si piper negru proaspat macinat, apoi se amesteca. Se lasa deoparte pana cand se serveste.
4. Se incalzeste uleiul de floarea-soarelui intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga perisoarele si se prajesc timp de 2 minute pe fiecare parte, pana cand sunt aurii. Se scurg pe prosop de hartie.
5. Se pun burgerii in chifle, se adauga maioneza si se servesc cu salata de patrunjel.