Pieptul de pui este o carne care poate fi inclusă în atât de multe rețete, încât nu ai cum să rămâi în pană de idei. Tradiționale, exotice, simple sau mai complexe, sunt o mulțime de mâncăruri pe care le puteți face pornind de la un banal piept de pui. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație indiană. Butter Chicken sau Chicken Makhani, cum se mai numește, este un preparat cu carne de pui, sos de roșii, smântână lichidă și multe condimente. Este gata în mai puțin de o oră și poate fi servit cu garnitură de orez, simplu. 

Butter Chicken - piept de pui în stil indian
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 1 ceapă
  • 6 lingurițe de unt
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță garam masala
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 1 linguriță chilli
  • 1 linguriță chimion
  • 1/2 linguriță piper
  • sare
  • 300 ml sos de roșii
  • 150 ml smântână lichidă
  • pătrunjel și lămâie pentru decor
  • orez pentru servit

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui fâșii sau cubulețe. Puneți 2 lingurițe de unt într-o tigaie și adăugați puiul. Căliți câteva minute, doar cât să îi dați față. Carnea oricum va mai fierbe în sos.

Scoateți carnea de pui pe o farfurie. În aceeași tigaie, mai puneți 2 lingurițe de unt și adăugați ceapa și usturoiul tocate. Căliți 3-4 minute, după care adăugați ghimbirul și condimentele. Amestecați bine și, după un minut, adăugați sosul de roșii în tigaie.

După ce a dat în clocot, puneți din nou pieptul de pui în tigaie. Lăsați să fiarbă la foc mic 15-20 de minute, după care adăugați smântâna lichidă. Mai lăsați să fiarbă 10 minute, după care puteți opri focul.

La final, adăugați cele 2 lingurițe de unt rămase și potriviți la gust de sare și piper. Serviți cu lămâie și pătrunjel proaspăt tocat și orez ca garnitură.

Poftă bună!