Dacă vă plac mâncărurile orientale, ușor picante, în care aromele și condimentele se combină, această rețetă de pui cu curry este una pe care trebuie neapărat să o încercați. O mulțime de condimente, piept de pui și iaurt, toate servite alături de o porție de orez simplu. Sună bine, nu-i așa?

Baza acestei rețete o reprezintă mirodeniile. E vorba despre multe condimente, dar pe care le puteți găsi cu ușurință în supermarket și la prețuri accesibile. Singurul care se găsește mai greu este garam masala, așa că dacă nu îl aveți, îl puteți omite din rețetă. Puiul curry în stil indian se servește cu orez fiert, simplu. Puiul va fi suficient de condimentat și aromat, încât nu este nevoie să mai condimentați orezul deloc. Gusturile se vor combina perfect!

Pui cu curry în stil indian (Murgh Kari)
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • o bucățică de ghimbir
  • 1 linguriță curry
  • 1 linguriță chimion
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 linguriță coriandru
  • 250 ml iaurt
  • 250 g pulpă de roșii
  • 1 linguriță garam masala
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • 200 g orez (pentru garnitură)

Mod de preparare

Tăiați pieptul de pui cubulețe. Amestecați toate condimentele, plus ghimbirul dat pe răzătoare. Puneți puțină apă și turnați totul peste pieptul de pui. Amestecați astfel încât fiecare bucată de carne să fie bine acoperită de condimente.

Lăsați puiul condimentat cel puțin o jumătate de oră înainte de a începe să-l gătiți.

Puneți puțin ulei într-o tigaie pe foc. Puneți pieptul de pui și prăjiți, la foc mediu, amestecând să nu se lipească. Când bucățile de piept de pui s-au rumenit la suprafață, scoateți-le pe o farfurie.

În aceeași tigaie, căliți ceapa și usturoiul tocate mărunt. Când s-au rumenit, puneți din nou bucățile de pui, turnați pulpa de roșii și lăsați să fiarbă la foc mic 20-30 de minute.

Separat, fierbeți orezul în apă cu sare.

Când sosul a scăzut și pieptul de pui este aproape gata, puneți iaurtul și mai lăsați să fiarbă totul împreună câteva minute. Opriți focul, adăugați zeama de lămâie și coriandru proaspăt. Serviți cu orez.

Poftă bună!