Spanacul este un super-aliment, ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatie, iar aceasta reteta este un mod delicios de a-l folosi.

Cartofi cu spanac
Timp total 50 minute

Ingrediente

  • 300g spanac congelat
  • 6 cartofi, curatati si tocati
  • 1/2 cana unt
  • 1 cana smantana
  • 1 lingura de ceapa tocata
  • 1 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de marar uscat
  • 1 cana branza Cheddar, rasa

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175 C. Se unge un vas termorezistent cu putin unt.

2. Se gateste spanacul spanacul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun cartofii intr-o oala cu suficienta apa pentru a-i le acoperi si se fierb timp de 15 minute. Se scurg si se paseaza.

3. Intr-un castron, se amesteca spanacul, piureul de cartofi, unt, smantana, ceapa, sare si marar. Se pune compozitia in vasul pregatit. Se acopera cu branza Cheddar.
Se coace 20 de minute in cuptorul preincalzit, pana cand se rumeneste usor.