Impresioneaza-ti oaspetii cu aceasta piesa centrala a mesei festive, excelenta prin arome si consistenta.

Somon Wellington
Timp total 1 oră și 5 minute

Ingrediente

  • 70g quinoa, clatita bine
  • 300g baby spanac
  • 10 felii de pancetta
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • unt
  • 1 legatura de marar proaspat, tocat fin
  • 1 lamaie - coaja rasa
  • 100ml smantana
  • 900g-1 kg somon fara piele
  • 500g foietaj
  • faina
  • 1 ou, batut

Mod de preparare

1. Se pune quinoa intr-o cratita cu 150ml apa rece, se da in fiert sis e fierbe, acoperit, timp de aproximativ 15 minute. Se scurge, se raceste sub un jet de apa rece, se scurge din nou, apoi se lasa intr-un castron.

2. Se caleste spanacul intr-o tigaie la foc mediu, se lasa sa se raceasca, apoi se stoarce si se taie fin. Se dauaga la quinoa.

3. Se prajeste pancetta timp de 3-4 minute, apoi se transfera pe un servete de hartie sa se scurga de grasime.

4. se caeste usturoiul in unt timp de 30 de secunde. Se amesteca in quinoa si spanac, se adauga marar, coaja de lamaie si smantana. Se asezoneaza, apoi se adauga pancetta.

5. Se indeparteaza orice oase din peste, apoi se taie pe jumatate, orizontal pentru a forma 2 fileuri subtiri. Se ruleaza foietajul pe o suprafata plana pana la o grosime de 3 mm si se decupeaza un dreptunghi de 36 cm x 42 cm. Se pune pe hartie de copt si se pune o bucata de peste intr-o parte a aluatului, lasand o margine, in asa fel incat sa se poata plia aluatul ramas peste somon . Se pune compozitia peste somon, apoi se pune cealalta bucata de somon deasupra.

6. Se pliaza aluatul peste somon si se sigileaza marginile, apoi se perie cu ou batut. Se lasa sa se raceasca timp de cel putin 20 de minute. Se incalzeste cuptorul la 200C.

7. Se coace timp de 25-30 minute. Se serveste cald.